" ХРОНИКИ ИЗ ЕДИН САЙТ "


23.03.2011
Известен сайт за запознанства!
Заглавие: Небивалици!
Как описва себе си: Утрин! Чаша топло кафе! Компютъра работи.
Жената влезе в сайта, както всяка сутрин. Запали цигара и отвори получените писма. Първото съдържаше следното "писание":
"Zdr iska6li dase zapoznaem" - какъв текст само, даже написалият го беше домързяло да поздрави с пълната дума. После личеше, че си няма представа, колко много думи са отделно. " До кой ли завършен клас, имаше потребителя?"-се замисли жената и изтри писмото.
Отвори второто писмо:
"ako iska6 da go vidi6 ela na skaip goliam mi e 21 sm"...без да се замисли изтри и това писмо.
Дали да отвори и другите? Вече бе подразнена от съдържанието на предишните. Рискува и го направи. Беше отново от профил скалъпен набързо без снимка и смешен ник - "gotin pi4"- до сега, всъщност не бе попадала на не-готини. Зачете неговото творение:
"mnogo si gotina ako iska6 dase vidim na pitie az sam zabaven s 4uvstvo za humor i se nadiavam dasi dopadnem" - отново латиница, отново липса на главна буква или запетая, за точка след мисъл вече бе дребнавост. Замисли се над прочетеното. Мъж, готов веднага да се види с непозната??? Това малко събуди съжаление в нея, защото който е готов веднага за срещи е очевидно, че социалният му живот куца, или може би бе от онези женени мъже, на които вече им бе все тая с коя, важното е да има разнообразие. Изтри и това писмо.
Дали имаше смисъл да продължава? - но надеждата да попадне на стойностен събеседник не я напускаше. Отвори поредното писмо. Бе от абонат със снимки и написано четливо, грамотно на кирилица:
"Много ми допадна профила ти. Предлагам ти финансова помощ срещу виждане един път седмично." - след прочетеното, жената се почувствам жалка и смазана. Нима я мислеха за такава? Нима регистрацията тук се смяташе, като търсене за финансови постъпления? И що за мъж, който има тази възможност би предлагал това, вместо да посети специализиран дом за тези услуги?
Дали пък не беше в този сайт за да изтрива непрекъснато съобщенията? Идеята не беше ли за нормално общуване, с нормални хора!?! Кое беше норма за там?
Повече не искаше за днес да чете писмата. От тях лъхаше на отчаяни мъже, зажаднели за секс, предлагащи се като проститутки в нета...а това уж било женски патент! И въпреки всичко и беше жал за тях, защото очевидно имаше причина да се докарат до положението да просят интимност и внимание. Кой беше осакатил така душите им - действителността, пропиляното време, липсата на самочувствие или психопатологията у някои?
Няма сегашно положение без причина!
Допи кафето, мислейки над това и реши да излезне от сайта. В ума си даде още малко шанс на късмета да намери Човек, с който наистина да е удоволствие общуването, но и се зарече, че прекалено много уважава себе си и това, което беше постигнала в живота, за да позволява макар и непознати да я третират по този обиден начин.
Стана от компютъра, а телефона извъня. Обаждаха се от приемен кабинет, че качват нов пациент в отделението. "Дали пък и той няма регистрация в този сайт? Дали, няма да ме познае, защото съм качила лични снимки? И за каква ли ще ме помисли, ако ме разпознае? Нима в нета да имаш профил в почтен сайт е признак за душевна и физическа проституция?"- с тези мисли, тя се отправи да приеме пациента. На вратата вече я чакаше мъж, с документи в ръка. Пое ги, прочете първоначалната диагноза- "депресия", усмихна се и го покани в кабинета за разговор. Поредният човек, на който ще бъде помогнато. Поредният мъж, който може би също седи в интернет с надежда да се почувства по-добре в живота си...НО тя знаеше, че това бе голямата илюзия за хората, защото виртуалната надежда, остава винаги на виртуално ниво. Стига да не си тръгнал да задоволяваш първосигналното в себе си!

П.П. Написаното по-горе не беше одобрено от администратора на сайта, защото съдържаше злочестата истина за повечето потребители и подронваше авторитета на популярният сайт. Дереджето на нацията проличава навсякъде и във всичко. Нивото на общуване говори много за нас самите, а регистрацията там бе опит да се затвърди личното мнение за постоянните анонимни и лъжовни обитатели на виртуалното.
С този опит убежденията, че нещата СА МНОГО ЗЛЕ се затвърдиха!