" ДЕПРЕСИИ И САМОТА "


...така се изразиха снощи в новините, сякаш това е новина!!! Нищо ново, влизате във нет-пространството и от всякъде Ви лъха на самотни и депресирани хора. Сайтове за регистрация, колкото щеш! Само се регистрираш и самотата изчезва яко-дим! Отварят се нови хоризонти, нови познанства, дейности, които "качествено" запълват всяка минута от виртуалният Ви път...Иначе, всеки си има своя реален живот, ма защо да се живее в него, когато там няма съдържание! Нощ и ден се редуват и всяко вдишване е дълбоко познато. По тази причина се висва в нета и живота се "осмисля"!
ТЪЖНО Е, НО Е ТАКА, ОТДАВНА ЖИВОТА НИ Е ИНТЕРНЕТ - СТРАНИЦА! Позволява ме си за малко да сме в Собственият си живот а после часове посвещаваме на Виртуалния. Тук влагаме, далеч по-силни емоции и чувства, защото собствената ни фантазия е нещо изключително! Хората в нета, нямат недостатъци и лоши качества, защото ние искаме да е така! Изграждаме образи за тях, по начин, който ние желаем и който ни изнася. Определя ме си срещи, пием кафе, целуваме се, пращаме си цветя, даже и секс има..., но нито се докосваме до друга човешка плът, нито усещаме топлина на устни, нито цветята ухаят...облякли сме самотата си в депресия и се самозалъгваме, че не е така! И това ако не е величествено БЯГСТВО от собственият ни живот, собствено решение да лишим сетивата си от истинските провокации! Вечер, когато уморено положим глава на възглавницата, ума ни е пълен само с виртуални спомени!...затваряме очи, и това е Истинския ни живот, никой досега не е измислил, как може да спим и виртуалната!
Тъжно е...защото губим способността да общуваме, а ако за малко се отделим от монитора, мислите ни са единствено за това, кога пак ще се върнем във виртуалното!
Не мислете, че съм седнала да осъждам някой, нямам право! И моя живот е подчинен на " ПРОГРЕСА ". Тук, в компютъра са хора, които не мога да видя, а обичам и ми липсват! Тук се срещам с тях, но бленувам да ги докосна и целуна..., но те са на хиляди километри от България!
Замислям се, че нещата отиват далеч по-зле! Това, да си без профил във Фейса е все едно да нямаш ЕГН или лична карта! Всяка вечер по новините съобщават за сформирала се група тук с някаква кауза. Последната беше на ученици, които негодуват срещу малките си ваканции и осъждат депутатите за големите им такива! Такива са вече новините, какво се случва във виртуалното!!!
САМОТА И ДЕПРЕСИЯ!!! Познавам много хора, които " доволно " потриват ръце от това заключение, от това си вадят хляба! Радвайте се, че ги има - ПСИХИАТРИТЕ! Ще помогнат за депресията Ви, но Самотата - е Ваш избор!
ОТИВАМ ДА СИ ПИЯ АНТИДЕПРЕСАНТА!
05.12.2009