" BG СТАНДАРТИ ЗА ФЕЙСБУК ТЪПЕЕНЕ "




31 декември 2009 г
Напоследък в България се прокарват СТАНДАРТИ за какво ли не, та и аз заразена от тази вълна, решиш да предоставя на Вашето внимание моите набързо нахвърлени стандарти, как умело да ТЪПЕЕТЕ във Фейсбука! Всичко е базирано на лични наблюдения и часове собствен опит прекаран тук. Стандарта е съставен от членове и подчленове за улеснение, като прочит и разбираемост. (надявам се)
ЧЛ.1 Най-важното условие е да имате ПРОФИЛ тук, кичнат с най-хубавите Ви фотоси и обогатен с лична информация мязеща на CV. Там имате възможност да се възхвалявате до небесата, било с висше образование (макар някои, хал-хабер да нямат спомени за студентски години); къде работите и колко велика професионална изява имате; да сменяте семейния си статус без даже да се е облажил някой рай-съвет или бракоразводен адвокат; да сменяте полическата си принадлежност по-бързо и успешно от някои родни политици ( за справка Марио Т.); да променяте религиозните си възгледи и т.н.
ЧЛ.2 Набирането на ПРИЯТЕЛИ- голям "успех" бележат онези, които са насъбрали в листата си доста БГ "светски" персони и чуждоземни величия, известни със силикон, мускули и блестящ "ум". Ако имате такива, значи успешно сте се изявили, но е заблуда да се замозаблуждавате, че те ви познават сред хилядите си "приятели", които имат!Тук-там, сигурно се мяркат и Ваши лични приятели от действителността, на който понякога Ви доядява, че въобще са в личния Ви списък.
ЧЛ.3 Успехът Ви е гарантиран ако редовно влизате в профила си за да:1. Участвате в една известна" МАФИЯ" и отбелязвате с гордост постигнатото.2. Да имате собствена ферма и полагате земеделски и животновъдни грижи.3. Да отглеждате свое тамагочи (храна, мляко, оакани гащи).4. Да храните хищни риби и да се чувствате виновни ако сте прескочили някой хранителен прием....и други увлекателни занимания, за които се налагат часове "смислен труд".Забелязала съм, че тук верни фенове на тези приложения са Държавните служители във възлови Учреждения, пък даже и Министерства! ( ми тежко си е да се трепе 8-часов работен ден. Милите... останаха само с 13 и 14 заплата, а толкова надежда храниха и за 15 - съчувствам им от цялото си сърце.)
ЧЛ.4 КЪСМЕТИТЕ и тяхната голяма полза за ежедневното Ви съществуване!Има ги под всякаква форма, от зарчета, четирилистни детелини, баници до страховит Дядо Мраз с психотичен поглед. Ежедневното им теглене Ви носи наслада за душата и окото, защото Вие сте чукали с мишката върху тях, докато се появи онзи късмет (текст), който най-Ви изнася и не е компроментиращ пред останалите Ви приятели. После с гордост го кичвате на СТЕНАТА си, па и коментар му плесвате! (аз, лично стигнах и до анализи)
ЧЛ.5 Попълване на всевъзможни ТЕСТОВЕ проличавайки, от какво се интересува Вашата интелигентна личност!Тази дейност е най-присъща на пубертетната гилдия във Фейса, но и много "зрели" идивиди са увлечени по това. Докато се попълват въпросните тестове, изпитвате неописуем душевен оргазъм за близост спрямо индивида, за който се отнася тестът и всеки следващ въпрос все повече Ви възбужда: "Иска ли (еди-кой си дриш/сла) да спи с теб?" ; "Обича ли (същия дриш/сла) задна прашка?" ...и така до безкрай....След последният въпрос от теста, Вие сте вече в толкова близки отношения с горепосочения дришльо/сла, че оставяте мишката и за миг сте опиянени...! Всички Ваши приятели са уведомени за тази Ви близост в новините си, и четат с невиждан интерес "високо смислените въпроси и отговори", а на ДРИШЛЬОТО/ЛАТА цялата база данни е изтрескана на стената! :) (тук, сцената се отнася, когато попълвате тест за някой от Вашите БГ "ИДОЛИ" или чуждоземно величие - без особено значение, дали профила е наистина негов - :) моя последен Ал Пачино беше 81 набор.)
ЧЛ.6 Изпращане на ЦВЕТЯ, СЪРЦА, УСМИВКИ и др.щуротии:
1. Някои от нас са натрупали в профила си толкова цветя, че могат да открият цветарски магазин. (всъщност, цветята си ги бива, като картинки и снимки)
2.СЪРЦАТА- доста рисково, защото отчитат, с колко "байта" ти тупти собственото сърце, и някои вече са се докарали до етап да искат от личния си лекар направление за консултация с кардиолог (поради тахикардия), други пък (по мой съвет), направо да скокват в първата кардиохирургия за специализирана помощ.
3. УСМИВКИ - ръсят се за щяло и нещяло, докато изпраща е виснал с погребална физиономия от скука пред компа и фърля нагоре-надолу фишеци, че му е много весело и доволно!
ЧЛ.7 Участия в ГРУПИ и събития!Дълъг ЧЛЕН за описване, поради дългият списък с избор, къде да членуваме:
" Искам да спя с поне един от моите фейсбук приятели"
" Напивал съм се до безобразие с поне един от моите фейсбук приятели"
" ЦСКА срещу ЛЕВСКИ"... и обратното"
" През 2010 ще пия повече от колкото през 2009"
" Дреме ми на Дедовия..."" АПЕЛ-96 Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96 год."
" Да кастрираме кучетата а след това и циганите"
" София за софиянци, а останалите с куфара и към "Централна Автогара"
" Не страдам от психично разстройство - наслаждавам му се"
" ДА- на среднощните пиянски обаждания и 100 ДА на пиянските СМС-и"
Тук всеки има право на личен избор къде да членува или къде да е ВЪРЛ-ФЕН! Всичко е въпрос на ценностна система и житейски мироглед!Има и групи, които заслужават дълбоко Уважение, защото наистина има полза от тях и отзвук в обществено- политическият ни живот. Има и събития, за които разбрах от тук, и май това е единствената полза от висенето ми във FB!В крайна сметка личната ни изява тук е огледало на мислите ни, на грамотността и редица наши черти на личността. Може да се крием зад измислени профили, но нещата личат от това, което сме избрали да ни представлява или сме публикували. Сами имате избор, дали да се прекланяте виртуалната на псевдовеличия или да излезнете с някой ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛ на по бира или кафе! Сами имате избора да отворите една хубава книга и да обогатите малко мисловния си процес с нещо смислено! Лично Ваш е изборът, как да минават земните Ви часове - във виртуалното или в реалността?! Оставете тъпеенето в нета за самотните, нереализирани люде, който търсят ново поприще да почешат собственото си его или да се самодоказват, колко са" велики"! Ако Ви харесва да сте от стадото, смело към ровене във ФЕЙСА!
ГЛОБАЛНА МРЕЖА ЗА ГЛОБАЛНО ТЪПЕЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ!
СЪРДЕЧНИ ПОЗДРАВИ: г-жа/г-ца (кога как ми изнася) Таня Заркова

ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА!
P.P. Надявам се да сте ме приели с чувство за хумор и да няма обидени от горесътвореното. Това бяха моите неделни мисли, произлезли от собственото ми роптаене - за това колко време губя в нета, та преди всичко написаното е САМОИРОНИЯ!