" ПСИХО-ДРАМАТИЧЕН АНАЛИЗ "


Опааа, вчера Ви хванах, драги Българи! КРИЗА ли? Пълни глупости! Висите по заведения и кръчми и нито за миг, вече няма да повярвам и на една Ваша дума за нестабилното Ви функциониране!(шегувам се)
Та реших да поизляза и се натъкнах на ситуацията, да чакам за свободни места, за да седна да хапна едно сладоледче, а после и да вечерям. Навсякъде препълнено! Смях, глъч, забавление! Значи вестите за Вашата/Нашата стагнация са пълна дивотия и измишльотина!
Ми ще се веселите, що да не се! То и друго не остана! Когато на човек живота е изпразнен откъм смислие, настава безмислие! Не че Вие сте виновни, държавата Ви принуждава. Всеки опит да докарате някакво осмисляне е потушен тутакси от разпоредби и нормативи, за това сме я докарали до ядене, пиене и Онова...за останалото си има административни мерки, които попарват всеки човечец решил да я докара до някаква смислена житейска реализация!
Напоследък медиите обръщат все по-голямо внимание на " болнавата психика " на българина! В петък, виден наш психиатър се изказа тъй: " Лечението на българина отговаря на световните стандарти, но все още е на незавидно ниво откъм психо-социална рехабилитация и ресоциализация." Разсмях се от сърце, то в днешно време и нормален човек, не може да се адаптира, камо ли човек с психично разстройство! Пък и на кого му пука за психичното здраве? На шепа психиатри, които някак се опитват да лекуват - психо-драма и за самите тях! Тук в нашата страна, никога няма да има качествено ниво на психиатрична помощ, докато обществото е склонно да дава луди пари за баячки, врачки и екстрасенси, а Държавата тържествено е абдикирала от грижата за психичното оцеляване на Нацията! В България да посетиш психиатър е равносилно да се самопризнаеш за пълно" КУКУ"! Малко са хората, които си дават сметка от нуждата и ползата да получиш адекватна помощ! В тази връзка се замислих и за това, кое вече е норма и абнорма?...ама сега няма да се отплесвам.
Та, Драги ми четецо! Убедена съм, че във всеки от нас тлее някакъв стрес, независимо дали го осъзнавате или не! Даже да сте приспособили психиката към стресогенното, има възможност и при най-малкото неприятно събитие да си докарате някое психично разстройство. То, няма да се оправи с ядене, пиене и т.н. Не си пилейте париците по кръчми и по съмнителни елементи с дипломи за паранормални способности, нито да вярвате в разни чакри или космически енергии! Помогнете си с разума на нормалното и Ви гарантирам, че професионалната, истинска помощ, ще Ви излезе далеч по евтина от тази на бутафорни лечители. Надявам се, сте от онези, които искат да живеят един нормален психичен живот, за да можете с разум и спокойна психика да възпитавате децата си, да обичате любимият/та и да бъдете добър професионалист в това, на което сте се отдали. Има много начини за справяне със стреса и те са доста далеч от вечерната салатка със няколко стотин грама ракийка или някоя комерсиална особа да ви хвърля боб и да Ви учи, как да живеете! Познанието за Вас е тайната на успеха във всичко, но пътя до там е труден и не винаги желан! Когато вътрешно сте наясно, какво искате и най-вече, какво изисквате от себе си, тогава имате ума и целта да постигнете желаното. Не е срамно да познаваш себе си и да искаш достоен живот, тъй, че да посетиш психиатър или психоаналитик е равносилно да желаеш истината за себе си...
Дано сте ме разбрали, какво искам да кажа, защото знам, че няма сила, която да обори затвърдените у Вас предубеждения!
Ако сте от онези, които никога няма да осмислят горенаписаното, пожелавам много ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ!