" ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО





Уважаеми Чиновници, радетели за Народното Здраве!
С нескрит интерес следя всяка Ваша сценична изява, защото Вашите спектакли са подбрани, добре режисирани а актьорите изпълняващи ролите, притежават неповторим талант да вкарат публиката в екстаз! Напоследък сте доста плодотворни, и съм изумена от това, как имате време да репетирате по толкова много постановки за кратко време. Преди време за Вас се чуваше откъслечно и НИЕ, зрителите, нямахме възможността да Ви се" радваме "! Сега, почти всеки ден, пълните сърцето и душата с нова сценична изява, но тази седмица счупихте всички рекорди!
Първата постановка беше на тема: " ЗДРАВНО - ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА ". След нея, доста зрители бяха екзалтирани да търчат ( добре, че няма сняг и лед ) към НОИ, за да проверяват, дали са годни да получават здравна помощ? Но, дали в родната ни държавица има адекватна такава, е друг въпрос?
Втората постановка беше с гръмкият афиш: " ЗАКРИВАМЕ БОЛНИЦИ ". След нея пък, много Ваши почитатели остават на произвола на Божията Воля! Съгласна съм, че доста Ваши театри (болници), нямат толкова зрителска аудитория, но смисъла на Вашата институция май се губи ако зрителя (пациента) трябва да търчи в някой окръжен театър! Сега трябва да умувате, как грандиозните сгради поверени за стопанисване на Вашето Министерство и строени по време на СОЦА ще добиват вид на хосписи или болници за долекуване, НО пак Ви остава нерешен въпроса за наличният състав на актьорите Ви, защото май ще бъдат МОНО - спектакли или сграда на самообслужване!
Третата Ви постановка беше с тематика : " ЩЕ ПЛАЩАМЕ САМО ЗА ДИАГНОЗА ". Тук вече, имате небивал интерес, със съмнения чии интереси лобирате? Да не би във Вашата Администрация да има работещи и собственици на погребални агенции? Не знам, кой Ви пише сценариите, но са доста силни откъм СЪДБА/ КАРМА И ЖИТЕЙСКИ ЦИКЪЛ! ( "Перла" - пасти да яде! )
В заключение ще споделя, че превърнахте всички работещи в сферата на здравеопазването в АКТЬОРИ И МАЙМУНИ и ги вкарахте в нечовешки спектакъл на илюзионисти, да се чудят, с каква магия да лекуват пациентите си, защото всяко хуманно решение да се помогне на страдащ човек е свързано с толкова много перипети и административни безумия! Болници нямало да има, персонала ще излезе на Световният пазар, а зрителите ( пациенти )...кучета ги яли! ПОНЕ КУЧЕТА, КОЛКОТО ЩЕШ!
НОМИНИРАНИ СТЕ С - " ОСКАР " - ЗА ЦЯЛОСТНО ТВОРЧЕСТВО!

16.01.2010