" МЪРМОРЕНЕ В РАННИ ЗОРИ "



05:17 | 04.02.2010
Смразяващата истина! Живеем, живеем, па ни "светне" за нещо!
Всеки е имал подобен мисловен момент в живота си. (ако има мисъл де?)
Та и моята сутрин се оказва такава. Сега чак ми светна, ма що ми трябваше толкова време?...време, време, колко да е време?
Хич не се успокоявайте или примирявайте с фрази от рода на: " така било писано" или да се уповавате на небесна намеса...космическата енергия я боли фара за Вашият живот! По-съгласна съм с: "Кой, каквото си надроби, сам ще си го сърба!", но може някои от Вас да разчитат друг да им дроби попарата...тогава ще си я мляскате и преглъщате без дуднене!
В нет-пространството, всеки е започнал да протестира за нещо, то не са групи, не е чудо! Ще си каже човек, егати развитото самосъзнание на обществото! Протестира се за всичко и се леят коментари, ум да ти зайде! Но, при по-внимателно вникване се види, че всичко е врява по самите нас. Никой не смее да се изтъпани он-лайн някъде с реални изисквания! И що Ви требе да хабите толкоз енергия, когато може да я насочите към по-реални проекти? Нито Глобалното затопляне ще спрете, нито ще се преборите срещу генно-модифицираните храни. Световната икономика е Велика конспирация и ще Ви разреши само да си плямпате, а тя ще продължи да си внедрява проектите за милиарди парично измерение! То нема лошо да покажем, че сме против някои неща, но далеч по-реалистично е да вложим малко енергия в нашата си паничка и Българино, що не вземеш най-накрая да станеш наясно със себе си, че не е читаво да разбираш от всичко, а е по-ценно да си добър в едно-две неща...другото мязи на мегаломания! В развитите страни специалиста си е специалист, защото е насочил своята реализация в добър професионализъм в дадена област...тук, в България, цялата популация е съставена от многознайковци по всяка тема!...то за туй сме на това дередже, всеки от всичко разбира и нямаме и една област на развитие, като хората!...пак се отплеснах да глобализирам нещата, ич не ми е по мисловен процес!
Та, седя и уж мисля! Като толкова сте надигнали глас, я първо проверете света около себе си, преди да слагате у ред Световния! Нема лошо в мераците Ви, ма ако Вашия се окаже батак, как смятате да оправите другия? Една възрастна жена казваше навремето за жените: " Она, дома си не може да тури у ред, па камо ли живота си!". И тук започвам да мечтая, как всеки запретва ръкавки и слага у ред дома си, околодомното пространство и ако всеки се включи, ще придобием една чудесна структура и инфаструктура! То, тва вече си зависи само от нас...ама ни мързи за страх и за тва по-лесната сме я подкарали, да не си затваряме устата, протестирайки, пишейки петиции и врякащи срещу вятъра! А вятъра може да повява в клоните на едно дърво засадено от нас пред дома или слънцето да огрява цветята на терасите ни! ( във Франция глобяват ако нямаш цветя за украса на дома си) ...и сега пак ми "светна", че прословутата приказка за работливостта на българина си е жива лъжа, ние работим само ако има келепир...иначе слънчогледовото семе ни е първа радост, в компанията на "Планета-фолк ТВ".
Те тва ми е мисълта в утрото на 4 февруари! Стане ли април, съм си обещала да засадя няколко трендафила пред блока, да радват мен и останалите! Световната криза няма да оправя, толкова са ми възможностите! ВАШИТЕ ДО КЪДЕ СЕ ПРОСТИРАТ?
Аре, хубав Ви Глобален ден!